Hitta passande aktiviteter till barnen

Vi är många föräldrar med barn vilka sitter som fastklistrade framför datorskärmarna idag. Är det inte en dator? Ja, då är det vanligtvis en Xbox, ett Playstation eller en mobiltelefon som har största delen av deras fokus.

Redan från unga åldrar börjar dem att spela spel, sköta konton på sociala media eller blogga för att nämna några exempel. Det kan vara svårt att få våra unga att göra andra saker samt att vi föräldrar blivit lite mer bekväma. Eller vi har inte samma tid som förr. Detta gör att vi tillåter våra barn roa sig själva med dessa teknologiska prylar.

Glöm inte att det finns andra lekar och spel

Hur klarade vi oss förr utan dessa datorer och konsoler? Vi var sociala på ett annat sätt eftersom att vi spelade spel öga mot öga, ibland till och med på ”liv och död”. Dessa brädspel samt andra typer av pyssel och leksaker vi använde som unga finns fortfarande kvar att handla på nätet för den som vill ge sina barn en personlig gåva. Roliga leksaker som exempelvis leksaksbilar både till sandlådan eller radiostyrda. Kanske dockor eller andra figurer. Målargrejer eller pärlplattor till de kreativa barnen att leva ut fantasin med. Slit er och barnen från skärmarna för att ge dem en glimt av vår fantasifyllda barndom.