Öka prestandan för ditt spelande.

Sitter du ofta och spelar så märker du att ditt spelande inte alla gånger flyter på till hundra procent. Ibland så märker du att det blir hackigt och det känns som att du teleporteras runt ibland.

10284-dator-hårddisk

Vissa gånger upplever du en sorts tidfördröjning eller att saker runt omkring dig får en gummibandseffekt. Det vill säga att du ser någon springa en bit bara för att sedan spring om samma bit igen ungefär som att ett gummiband fick den att studsa bakåt. Detta är ”lagg” och det kan orsakas av många anledningar. Det vanligaste är dålig internetuppkoppling eller så är hårdvaran i datorn helt enkelt för dålig. Oftast är det en kombination på något sätt.

Har man en budget och planerat att skaffa en bra ny dator för spel så är det värt att tänka på att du vill helst ha dessa saker. En SSD hårddisk, ett bra grafikkort, mycket RAM minne och en bra processor. SSD hårddisken r bra för stora spel som GTA:V där långa laddningstider kan nog bero mer på att spelet är stort än att något annat. Ett bra grafikkort brukar vara antingen av AMD eller Nvidia.

Något viktigt här är att hålla koll på vad som är prisvärt. Bara för att det nyaste är dyrast betyder inte att den är dålig. RAM minne är bra för att din dator ska kunna arbeta snabbare, dessa minnen är till för att temporärt lagra data som förladdas. Det går ju snabbare att skicka ett paket om det redan är paketerat.  Backa upp dessa RAM minnen med en bra processor och precis som med grafikkort så är det bra om man kollar upp vad skillnaderna mellan olika varianter av samma serie gör.