Betting på fotboll – grunderna

En av de populäraste sporterna att betta på är fotboll. Och den här artikeln kan hjälpa dig att förstå grunderna.

betting soccer football odds_163973030

Det första man vill veta är om ett odds är bra eller inte. Och det är faktiskt väldigt enkelt att ta reda på. Låga odds såsom 1,5 har större chans att stämma än ett högt odds som 20,0. Men eftersom det är större chans att ett odds faktiskt stämmer, kommer även utbetalningen att vara sämre. Du tar helt enkelt summan du tänker satsa gånger oddset. Så ett odds på 1,5 räknas så här:

100 x 1,5 = 150 kronor

Du gör alltså en vinst på 50 kronor av dina satsade 100.

För ett högre odds är det större utbetalning men chansen att vinna är sämre. Ett högt odds kan alltså ge dig mer pengar om du lyckas träffa rätt:

100 x 20,0 = 2000 kronor

Du gör en vinst på 1900 kronor.

För att veta om ett odds stämmer bra med verkligheten kan du undersöka fotbollsstatistik. Där kan du se hur ett lag har presterat under året eller under en pågående liga. Du kan också hålla ett öga på nyheterna inom sporten.

Om en favoritspelare blir skadad kan du haffa ett bra odds innan spelsajten förändrar dem. Det gäller att vara insatt i sporten, lagen och veta saker om spelarna för att kunna bedöma oddsen på olika sajter. För oddsen kan variera beroende på var du väljer att spela.

Det finns två typer av betting: vanlig betting och live betting. Live betting betyder att du kan lägga odds medan matchen pågår. Perfekt om man planerar att se matchen, inte annars. Du måste hänga med i svängarna och se hur det går för lagen. Innan matchen kan du betta på vilka som vinner, men under matchen kan du betta på hur många mål som görs, vem som gör nästa mål, om någon får ett rött eller gult kort och hur många räddningar målvakten gör och så vidare. För att förhindra att man lägger odds under ett pågående mål så kan är betting lite tidsförskjutet. Efter du har satsat på ett odds tar det upp till 15 sekunder innan det börjar gälla.