Svartanka.com – Den digitala fronten

För varje dag som går så blir vi människor allt mer beroende av att alltid kunna vara uppkopplade. En del vill påstå att det är något negativt men det håller många inte med om. Idag kan du på bara några knapptryck prata med dina nära och kära via Facebook medans du ser på den där nya serien i soffan via en streaming sida.

Internet

Står du och förbereder mat så kan du enkelt lyssna på musik via Youtube eller Spotify. Gillar du att spela mycket spel men finner att du inte har lika mycket tid som förut så finns det många plattformer som låter dig köpa spelet online, exempelvis om du har din dator på hemma kan du köpa ett spel via Steams app och medans du arbetar under dagen installeras spelet på din dator tack vare att du köper en digital vara som direkt kan laddas ner i din dator.

Under många år har rätt många människor laddat ner och piratkopierat film, musik och spel olagligt. Ii takt med att världen blir allt mer digital så har man fått en allt större tillgång till att ladda ner dessa saker mer legalt. Detta har gjorts möjligt genom att den fysiska kopian av något inte längre behövs så har man effektivt minskat produktionskostnaden. Spel idag går att köpa på diverse olika ställen som bland annat Steam och Origin. Under vissa högtider och under sommaren drar stora reor som kan dra ner ett spels pris med upp till 95% rea.

När det kommer till film och musik så har många insett att framtiden ligger i att antingen visa det på en biograf eller sälja biljetter till en live konsert. Utöver dessa så är det otroligt praktiskt att låta musiken, filmen eller en tv serie streamas via tjänster som HBO Nordic, Netflix eller Spotify har. Idag vill man se på en storbilds TV men man vill kunna lägga upp sina intressen själv. Det är inte ovanligt att se traditionell TV som något omodernt och därmed så vill många ha förmågan att schemalägga sitt egna TV tittande och inte basera sitt TV tittande på vad en kanal bestämmer.

live streaming

Dock så i takt med att dessa saker så ökar även behovet inom IT. Det är allt ifrån att en stationär dator idag behöver vara snabbare, kraftigare, kunna lagra mer och allmänt kunna prestera hårdare. Detta syns tydligast inom spelindustrin där spel som Battlefield serien och GTA sätter höga krav på både grafikkort men även hur mycket RAM minne dator behöver för att bygga upp det du ska se på skärmen. När extrema kvantiteter av pixelerade special effekter i neonfärger eller extrema mängder data som forslas igenom nätverkskabeln så är det inte konstigt att just spelindustrin lägger hårda bud hos hårdvarutillverkarna.

Bortsett ifrån detta så skapas det ofta mycket problem då folk vill ha mer digitala saker men utvecklarna har inte alltid tid på sig att göra ett helt perfekt system. Detta lämnar små luckor helt öppna för missbruk. Det är då en klyftig hackare skriver en snabb kod som utnyttjar detta farliga misstag ifrån en utvecklare. Så behovet av högre säkerhet skapas, men alla är itne villig att följa med det allmänna behovet av bättre säkerhet för oftast betyder det mer komplicerade saker. Där lösenord som ”abc123” eller lösenord som är namnet på ditt husdjur inte längre duger utan måste bytas ut till 20 tecken långa med blandade stora och små siffror, bokstäver och special tecken. Idag behöver du göra två stegs verifiering och ibland så behöver du göra mer. Men för varje lager av säkerhet så skapas ett lager till som en hackare kan utnyttja.

Den digitala världen är minst sagt underbar och häftig och som tur är så är Svartanka.com här för att hjälpa dig i din vardag och dina digitala upplevelser!